Rólunk

Mi vagyunk a Nyitókör Közép-Európai Playback-Színházi Iskola Egyesület.

Amit rólunk még érdemes tudni:

Donáth Attila

A Playback Centre akkreditált trénere, a Nyitókör Közép-Európai Playback Színházi Iskola vezetője. Alapító tagja volt az 1992-ben létrejött első magyarországi playback színházi társulatnak, a Rögtönzések Színházának, majd 2002-től a Pszínház társulat színésze és játékmestere. 22 éves playback színházi tapasztalattal rendelkezik. Évek óta tanítja a playback módszert határon innen és túl, ugyanakkor a playback alkalmazása mindennapi fejlesztői munkája részét képezi tréningek, szervezetfejlesztési folyamatok, tanácsadások, szupervíziók, coachingok során. Örömmel tapasztalja, hogy egyre többen és egyre többféle módon használják a playbacket, hogy a playback-módszer felhasználási területe egyre szélesedik.

Somogyi Bea

A színházi előadásokon kívül civil közösségek fejlesztésében és támogatásában használja fel a playback-színházat. Munkáját alapvetően meghatározza a playback-színház iránti szenvedélye, a béke és a civil társadalomban való aktív szerepvállalás iránti elköteleződése.

Az utóbbi 14 évben a budapesti Pepita Playback Társulat tagja (színész, játékmester). Francia- és drámatanár, közösségépítő tréner, valamint playback-színházi vezető. Ezen felül a 2014-ben megalakult FineArt Playback Group tagja is. 2012-2014-ig együtt dolgozott a True Heart Theatre (London, vezetője:Veronica Needa) és a London Playback Theatre társulatával mint vendégművész. A Centre for Playback Theatre (NY) Leadership kurzusának online projektvezetője 2013-tól. Önkéntesként a Centre Affiliated Schools Bizottságának tagja, valamint az IPTN Kelet-Európai régiójának önkéntes kapcsolattartója. A Centre for Playback Theatre playback-színházi vezetői képzését (Leadership) 2013-ban végezte el. A MIMA playback-színházi csoport alapítótagja.

Dr. Anikó Kaposvári

Mediátorként és tanárként dolgozik az interkulturalitás területein. Szociálpolitikát és interkulturális pedagógiát tanult. 1992 óta része az életének a Playback Színház, Társalapítója volt a Közép-Európai Playback-Színháznak, 8 évig volt a nemzetközi playback Hálózat kuratóriumának tagja. Társalapítója a bécsi Adhoc Színháznak. Számos nemzetközi workshopot tartott (például Ukrajnában, Oroszországban, Szerbiában, Csehországban, Törökországban…, és tagja volt egy nemzetközi együttműködési projekteknek (legutóbb a Művészetek alkalmazása Multikulturális Közösségekben). Mottója: “Több életet a színházban, és több színházat az életben”

Kiss György Ádám

Sokat köszönhetek a playback-nek. Mindig megerősít abban, hogy a kísérletezés, az integrálás mennyi új közösségi élményt jelent mindenki számára. Már van sejtésem arról, hogy a zen-buddhista meditáció, a repetitív zene vagy a seregélyek röpte hogyan köthető össze a playback szabad szellemiségével. Színészeknek, társulatoknak segítek abban, hogy olyanná váljanak, amilyen a belső természetük.

Dr. Bakó Tihamér

A playback igazi örömforrása az életemnek. Segített kibontani kreativitásomat. Általa találkoztam alkotóképességeim új formáival. E színházi műfaj révén körbeutaztam Európát, jártam Amerikában , Ázsiában, mindig egy-egy színházi közösség vendégeként. A playback révén sok-sok barátra tettem szert. Ma ezeket az élményeket igyekszem továbbadni a tanítás, a szupervízió és a társulatépítések során.

Rózsa Dániel

Sütöri Ágnes

Kur Viktória

Andragógus, képzésszervező és mikrovállalkozás fejlesztő. A playbackkel egy civil szervezet ismertetette meg évekkel ezelőtt, és azóta is sok formában találkozott vele, volt részese. Jómaga nem műveli ezt a formát, azonban szívből ajánlja mindenkinek résztvevőként, vagy nézőként. Tanulságos és hatékony műfaj, amiben mindenki megtalálja azt a szeletet, ami miatt életre szóló barátságot köt a playbackkel, mint műfajjal. A Nyitókör KEPSZI-nél a háttérfolyamatok szervezését és lebonyolítását vállalta. Úgy érzi, ebben a legjobb, így tudja a legjobban támogatni az iskola működését.

Hitka Balázs

Playback színházi fotós, és videós tapasztalataival Balázs az iskola vizuális megjelenéséért felel. Ugyan ő maga nem gyakorló playback színész, de minden eszközével támogatja a civil, önszerveződő csoportokat, különösen azokat, melyek valamilyen módon a művészetet ünneplik.

Maróti Dénes

SZÍNÉSZ TANÁRAINK:

Kiss B. Judit

Simon Péter