Kapizsgáló interaktív játék a párkapcsolatokról című előadás

A Bohócok a Láthatáron csoport és partnerei, a Nyitókör Közép-Európai Playback-Színházi Iskola Egyesület és az ANAMUH – Arts for Dialogue előadása

Helyszín: RS9 Színház- Vallai Kert
Időpont: 2017. június 26. hétfő, 20 óra

Ez az RS9 oldalán az anyag és elérhetőség:
http://rs9.hu/eloadas/kapizsgalo/

Ez itt a FB oldal: https://www.facebook.com/events/112734472649030/

***

Játsszák: FEUER Yvette, STUBNYA Béla, BARNA Zsombor, NAGY Kata
Rendező és Játékmester: SZABÓ Veronika

Trénerek:
SOMOGYI Beáta – playback-színház
SZABÓ Veronika – fórumszínház, improvizáció

Az előadás témáját a párkapcsolatokra jellemző helyzetek, történetek és örök kérdések adják. Milyen húszévesen és milyen negyvenévesen párkapcsolatban lenni…

Az előadás eszközei

A fórumszínház: egy olyan részvételi színházi forma, amelyben a nézők résztvevővé válnak és közösen gondolkodnak es játszanak egy fiktív történetről. A történet főszereplőjének helyzete általában kilátástalan, konfliktusokkal teli es a nézők ezeket a helyzeteket próbálják megváltoztatni úgy, hogy a főszereplő jobb helyzetbe kerüljön es képes legyen kiállni magáért, célját elérni.

A playback-színház: interakcióra és improvizációra épülő történetmesélő színházi műfaj, mely a közösség bölcsességét, erejét és a színház művészetét egyaránt működteti. A közönség tagjai személyes élményeiket mesélik el, a színészek pedig azokat ott helyben visszajátsszák. Minden egyes történet egyedi és mindegyikben benne van a közös emberi. Közelebb hoz egymáshoz minket, ahogy meglátjuk és megéljük a másik élményében a sajátunkat is.

A színházi improvizáció: mint színházi műfaj angolszász eredetű, itthon is egyre ismertebb és népszerűbb. A színészek a nézők ötleteit, javaslatait használják a jelenetek megalkotásakor, amelyek általában és céljukat tekintve sokszor könnyen emészthetőek és humorosak.

A Bohócok a Láthatáron és partnereinek új művészeti projektje kísérlet arra, hogy egy komplex közösségi színházi élményt nyújtson a résztvevő-nézők számára. Olyat, amelyben lehetőségük nyílik saját kapcsolati mintáikra, problémáikra és élethelyzeteikre rátekinteni, azokra reflektálni, azokról közösen gondolkodni. Az előadás célja egy olyan közösségi helyzet megteremtése, amelyben együtt játszik és gondolkodik résztvevő-néző és színész.

www.bohocokalathataron.hu

 

BT könyv
EPTG

Közösségi színházak és képzők párbeszéde – Meghívó

Sok szeretettel meghívunk a Közösségi színházak és képzők párbeszéde című találkozóra, amelynek célja egy párbeszéd és ismerkedés elindítása a Playback Színház és a Fórum Színház műfajai és képviselői között.

A fórum színház és a playback színház, mint közösségi színházak, együttműködési lehetőségét kezdeményezzük a következő fókuszok mentén:
– képzési rendszerek folyamatának, átláthatóságának és minőségbiztosításának összehasonlítása
– stratégiai partnerség kialakítása
– professzionalizálódás és társadalmi elfogadtatás.

Amennyiben érdekel a téma, és jelenleg fórum színházban tevékenykedsz, esetleg képzést viszel, várunk a találkozóra, ahol a Nyitókör KEPSZI kollégái várnak.

Időpont: 2016. október 14. 18.00 -21.00 óra között
Hely: Budapest – a pontos helyszín még szervezés alatt áll

Szeretettel várunk!

A 120 órás Klasszikus Playback Képzés Társulati fókusszal képzés véget ért

03 - 2016_01_09_Puder_Vizsgaeloadas2016.01.09-én a 120 órás Klasszikus Playback Képzés Társulati fókusszal képzésben résztvevők nyílt előadás keretében mutatták meg a Púder Bárszínházban, hogy milyen módon alkalmazzák a képzés során elsajátítottakat.

2016.01.10-én pedig a képzés véget ért, és 9-en vehették át a tanúsítványukat, ami egy nemzetközileg – a playback világában – elismert diplomát jelent nekik.

Képek a nyílt előadásról